fbpx

Over ons

Het bedrijf

Wie zijn we?

Uw Duurzame Installateur is een samenwerkingsverband van 54 elektrotechnisch- en totaalinstallateurs. Alle installateurs werken volledig zelfstandig met behoud van eigen identiteit. Onze installateurs hebben met elkaar gemeen dat ze vooraan staan bij innovaties. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, domotica of en nieuwe technieken.

De organisatie Uw Duurzame Installateur helpt installateurs om de omzet te verhogen en het rendement te verbeteren.
Bekijk hier wat wij allemaal doen. 

Historie

Missie & Visie

Waarvoor we het doen en waar we in geloven!

Waarom?

Midden in de kredietcrisis in 2011 zijn er veel installatiebedrijven failliet gegaan. Met het faillissement van een bouwbedrijf ging de plaatselijke installateur tegelijkertijd mee ten onder. De vraag ‘’Ben ik de volgende?’’ was voor eigenaren van alle bedrijven in de bouw aan de orde.

Voor Caspar Norg (marketing & sales expert) en Ferdinand Hogenes (econoom en eigenaar installatiebedrijf) dé reden om de persoonlijke kennis met elkaar te delen om de installatiebedrijven te ondersteunen.
De vraag:  ‘Hoe blijft mijn installatiebedrijf winstgevend’ werd:

“Hoe blijven middelgrote installatiebedrijven winstgevend?”

Gezamenlijk inkopen, meer en betere klanten krijgen en personeel uitlenen aan elkaar! De basis van Uw Duurzame Installateur was gelegd. Als snel bestond Uw Duurzame installateur uit meer dan 25 installateurs die elkaar door slechtere tijden heen hebben geholpen.

Een paar jaar later was van een crisis geen sprake meer. Net als voor de crisis waren de bedrijven weer hard aan het werk. Klanten genoeg, tijd en personeel tekort en vaak nog steeds afhankelijk van het plaatselijke bouwbedrijf dat te veel van de winstmarges opeisten.

Met de snel veranderende markt, de technologische revolutie, de kritische prijsbewuste klant en de veranderende rol van de installateur is het belang van samenwerking, goede inkoop, professionele structurele marketing en het werven van personeel groter dan ooit!

Onze Visie

Met onze opgebouwde kennis in de afgelopen jaren zijn wij dé specialist van installerend Nederland geworden. Wij hebben kennis van alles wat bij een installatiebedrijf komt kijken en helpen hiermee onze leden naar alle tevredenheid.

Als gezamenlijke visie willen onze leden niet het grootste installatiebedrijf maar wel het beste installatiebedrijf van de regio worden (al gebeurt dit vaak door de optimale bedrijfsvoering en kennis wel).

Visie installatiebedrijven:

“Wij willen doen waar we goed in zijn, kwaliteit leveren, een eerlijke beloning krijgen en ook nog wat vrije tijd over houden.”

In de afgelopen jaren zijn we onze leden gaan helpen met alles wat er maar komt kijken in een installatiebedrijf. Met de groei van Uw Duurzame Installateur was personeel nodig, weliswaar met andere kennis, maar die net als Ferdinand en Caspar gelukkig worden van het ontzorgen en beter laten ondernemen van onze leden.
Hierdoor hebben wij een gezamenlijk doel;

Wij helpen onze leden bij alles wat niet hun kerntaak is! Met als onderliggend doel:

Een eerlijke beloning voor de werkzaamheden en een eerlijke prijs voor je inkoop, meer vrije tijd en minder zorgen.

Onze leden willen graag autonoom blijven en zelf hun keuzes blijven maken. Dat is de reden dat wij ondersteunen en adviseren, maar nooit een keuze voor de installateur maken.

Kernwaarden

Onze kernwaarden maken waar wij voor staan en geven richting aan onze doelen en manier van werken.

De kernwaarden die vanuit het DNA van ons bedrijf komen zijn: betrokken, flexibel, bekwaam en vernieuwend.

Betrokkenheid

Wij voelen ons in hoge mate betrokken met onze leden. Hierin gaan we ver. Wij helpen onze leden persoonlijk, voelen ons verantwoordelijk voor de leden en voelen een grote verbondenheid met ze.

Onze medewerkers zijn eigenlijk externe collega’s en een sparringpartner voor onze leden.

Flexibiliteit

Wij hebben een goede relatie met onze leden. We willen graag veel voor ze doen en doen ook echt dat stapje extra. We zijn flexibel en staan altijd voor onze leden klaar.

Er zijn korte communicatielijnen en directe contacten met de leden. Onze medewerkers hebben veel kennis van alle individuele bedrijven en hebben een hoge mate van verantwoordelijkheid. Dit alles voor het beste resultaat voor onze leden.

Bekwaam & vernieuwend

Wij werken dagelijks aan onze kennis. We speuren naar nieuwe trends en ontwikkelingen, leren bij, specialiseren en proberen. Hierbij maken we soms fouten maar als wij de fouten maken, hoeven onze leden dat niet meer te doen. Wij blijven vernieuwen, uitzoeken en testen om tot een maximaal haalbaar resultaat te komen.

Het Team

“De passie van Caspar is om ondernemers te helpen bij hun bedrijfsvoering en ze meer geld te laten verdienen. Met zijn bedrijfskundige en marketingachtergrond heeft hij al honderden bedrijven geholpen met het vinden van kansen en het met meer plezier winstgevender ondernemen.”

“Met de installateurs samen kijken hoe we op een degelijke toekomstgerichte manier hun bedrijfsresultaat kunnen verbeteren. Samen naar de cijfers en processen kijken en hier inzicht ingeven. Ik vind het geweldig om ondernemers met mijn cijfermatige kennis en de kennis van de installatiemarkt verder te helpen.”

“Goed en slim inkopen zorgt voor een groot deel voor een beter financieel resultaat. Je kunt met een scherpe inkoop meer opdrachten winstgevend binnenhalen. Ik help de installateurs hier graag bij. Ik help de installateurs met maken van slimme gunstige keuzes. Kom met alternatieven voor dure producten en denk graag met ze mee!”

“Waar ik blij van word? De installateurs volledig te ontzorgen op marketingvlak. Als ze iets nodig hebben, dan help ik ze direct. Wanneer ik even niets van een installateur gehoord hebt, bel ik op of ga ik bij de installateur langs om bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen en om samen met hem een actie op te zetten. Kom maar op met je vragen!”

“Ik hou niet van loze beloften. Ik zorg er gewoon voor dat onze installateurs de plek krijgen die ze verdienen op internet. Dat is bovenaan Google en vol in beeld bij hun klanten. Ik vind het geweldig om voorop te lopen met mijn kennis in de online wereld en help onze leden hier graag bij.”

Onze Klanten

Ze delen graag hun ervaringen in diverse klantcases

Onze Partners

Ze delen graag hun ervaringen in diverse Partnercases